:

Szerző: Koi Tamás

2021. december 17. 14:33

Megint rúgott egyet a DJI-ba az USA

Újabb epizódhoz ért az Egyesült Államok és a világ első számú kereskedelmi dróngyártójának, a kínai DJI-nak már-már szappanoperákba illő története.

A kereskedelmi és a védelmi minisztérium után az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma is feltette a saját feketelistájára hét másik céggel egyetemben a legnagyobb kereskedelmi dróngyártónak számító kínai DJI-t, ezzel újabb fejezetéhez ért a kínai multi és az USA felhőtlennek egyáltalán nem nevezhető története.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A pénzügyminisztérium ezúttal nem nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva vezette be a fenti szankciót, hanem lényegében ugyanazzal az indokkal, mint tavaly decemberben a kereskedelmi minisztérium. Vagyis a DJI és a további hét kínai cég az amerikai fél álláspontja szerint tevékenyen részt vett a Hszinjan tartományban élő muszlim kisebbség elleni akciókban, elsősorban azok megfigyelésében.

A tegnap bejelentett szankcióknak még mindig nem egyenes következménye, hogy a DJI drónok esetleg eltűnnek az Egyesült Államokban működő boltok polcairól, ugyanakkor amerikai állampolgár semmilyen befektetési célú tranzakciót nem kezdeményezhet a listán szereplő cégekkel összefüggésben.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.