:

Szerző: Koi Tamás

2021. december 10. 11:59

A rekord eredmények ellenére nem jár automatikus béremelés a Google-nél

Az Alphabet az egyik legjövedelmezőbb vállalkozása a szilíciumvölgynek, ám míg a cég szekerét a pandémia alaposan meglökte, az ezzel járó elszálló infláció miatt nem kapnak kompenzációt a dolgozók.

Nem kompenzálja a dolgozók fizetését idén a Google az éves inflációnak megfelelően - válaszolta egy kérdésre az anyacég első embere, Sundar Pichai egy hét közepén tartott virtuális dolgozói meetingen. Mindezt dacára annak, hogy a vállalat jelentős részben az inflációs hatással járó globális pandémiának köszönhetően szektor egyik legjobban jövedelmező cégévé vált, és immár az ötödik egymást követő negyedévben rekord árbevételt és profitot termel.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A cégvezetés indoklása alapján ugyanakkor az Alphabetnél inkább a nagyobb, teljesítményalapú fizetésemelésekben hisznek, mint a kisebb, néhány százalékos inflációkövető korrekciókban. A társaság az elhúzódó járvány következményeire reflektálva egyébként korábban már korrigálta egyes dolgozók bérét. Ez többnyire fizetéscsökkentéssel járt azok számára, akik otthonról végeznek munkát, és olyan helyen éltek, ahol egyébként a megélhetés költségei alacsonyabbak, mint a munkahelyük körzetében.

Korábbi beszámolók alapján egyes alkalmazottak esetében ez akár 25%-os fizetéscsökkenést is jelenthetett.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.