:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 19. 14:23

Hasítanak az iPhone-ok a magyar 5G-n

Ismét közzétette a magyar mobilhálózatokra, illetve vezetékes hálózatokra vonatkozó sebességindexét a speedtest.net szolgáltatást üzemeltető Ookla.

Nem változtak alapvetően az erőviszonyok a magyar mobilhálózatok, illetve vezetékes hálózatok sebességindex alapján felállított sorrendjét illetően - derül ki a speedtest.net közösségi sebességmérő-szolgáltatást üzemeltető Ookla harmadik negyedéves statisztikáiból. 

A szolgáltatáson keresztül végzett mérések alapján továbbra is a Vodafone Magyarország számít a leggyorsabb vezetékes szolgáltatónak hazánkban, a Digi a második, míg a Magyar Telekom a harmadik helyen áll a képzeletbeli dobogón.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Mobilfronton nagyot fordul a kocka, a statisztikák alapján itt messze a Magyar Telekom nyújtja a leggyorsabb szolgáltatást, utána következik Telenor majd jócskán lemaradva a Vodafone - utóbbi kapcsán érdemes hozzátenni, hogy a brit tulajdonú cég számos mobilos díjcsomagjánál sebességplafont vezetett be korábban, ami hatást gyakorolhat az efféle mérések eredményére.

A legjobb mérésátlagot a harmadik negyedéveben az 5G-képes Samsung Galaxy S21 Ultrák produkálták 77,92 Mbps le- és 17,78 Mbps feltöltési sebességgel, az Apple iPhone-jai azonban vezették a márkák alapján felállított versenyt, nem mellékesen a leggyorsabb modemnek a Qualcomm X60 típusú 5G-képes vezérlője bizonyult, melyet elsők közt kaptak meg az idén ősszel bemutatott iPhone 13 széria tagjai.

A mobil statisztika részletei itt, a vezetékesé pedig az alábbi oldalon találhatók.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról