:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 12. 11:44

Drágán mérik az első DDR5-ös modulokat

Magas felárral jelentek meg az első DDR5-ös memóriacsomagok.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

Az Intel közelgő "Alder Lake" processzoraira készülve kerültek fel az első DDR5-ös kitek az amerikai webshopokba. A Geil 32 gigabájtos csomagja nettó 350 dollárba kerül, amely bő háromszorosa a hasonló összkapacitású DDR4-es kitek árának. A magas ár alapvetően nem meglepő, az újabb szabványok bevezetésénél kifejezetten drágák szoktak lenni az első termékek. Az árak a kínálat bővülésével, illetve a gyártási volumen növekedésével borítékolhatóan mérséklődnek majd. Egy júniusi prognózis szerint az idei év utolsó negyedévében piacra kerülő memória két év alatt előzheti meg a DDR4-et, öt év múlva, vagyis 2026-ban pedig már a piac 90 százaléka használhatja a lényegesen nagyobb sávszélességre képes DDR5-öt.

ddr5

 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról