:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 1. 11:59

Itthon is lesz 5G-s óriásdaru

A Fényeslitkán épülő intermodális vasúti terminál igazi mintaprojekt lehet egész Európában az 5G-s magánhálózatokat illetően.

5G-s magánhálózatot kap a Fényeslitkén épülő, és várhatóan a jövő év második felében üzembe álló East-West Gate intermodális kombiterminál, mely a közúti és vasúti áruszállítás egyik legnagyobb csomópontja lehet a régióban. 

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A projektben részt vevő technológiai-telekommunikációs cégek, azaz a Huawei Technologies és a Vodafone Magyarország szerint a jelenleg is épülő terminál Európában elsőként használ majd saját 5G-hálózatot a belső kommunikációra és a technológiai eszközeinek működtetésére. Szintén újdonság lesz - állítják a cégek -, hogy a kontinensen elsőként 5G technológia segítségével, távolról irányítják majd a szárazföldi terminál teljesen automata, egészen finom mozdulatokra is képes óriásdaruit. 

A Huaweinek és a Vodafone-nak nem ez lesz az első, közös projektje az 5G-s privát hálózatok területén, a kínai gyártó pátyi üzemében ugyanis már tavaly elindult az ország első 5G-s magánhálózata, melyhez a spektrumot a Vodafone biztosítja.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról