:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 10. 13:41

Közösen perli az Amazon és a GoPro a kínai hamisítókat

Közösen, peres úton lép fel a kínai hamisítványokkal, illetve azok készítőivel szemben az akciókamera-gyártó GoPro és a világ legnagyobb e-kereskedője, az Amazon.

Közösen perel több kínai céget és magánszemélyt az akciókamera-gyártó GoPro és a világ legnagyobb e-kereskedelmi óriása, az Amazon, amiért az eredeti GoPro tartozékokhoz megtévesztésig hasonló kínai hamisítványokkal árasztották el kínai cégek és magánszemélyek a világ legnagyobb webáruházát.

gopro_handler
gopro handler, a hamisítók egyik kedvence

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Amazon nemrég létrehozott, kifejezetten hamisítványok ellen küzdő részlegének vezetője leszögezte, a hasonló termékek nem elég, hogy megsértik a GoPro szellemi tulajdonát, de emellett mind a gyártó, mind pedig a kereskedő - jelen esetben az Amazon - jó hírnevének aláásására is alkalmasak. 

A hamisítványok terjedésének megfékezése tehát elemi érdeke az Amazonhoz hasonló e-kereskedőknek, jóllehet a jelenség tényleges mértékéről legfeljebb találgatni lehet csupán, a cég ugyanis eddig csak annyit közöl, hogy az eladott termékekkel kapcsolatos reklamációk 0,01 százaléka volt hamis termékekhez köthető.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.