:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 2. 13:30

Asztalnak álcázza magát az IKEA okos légtisztítója

Az ősszel tovább bővíti okosotthon-termékekből álló sorozatát az IKEA. Érkezik a cég első okos légtisztítója, mely asztalnak álcázva szűri ki a különböző méretű részecskéket vagy akár a kellemetlen szagokat is.

Még éppen a pollenszezon végén, októberben várható az IKEA új okos-légtisztítóinak megjelenése, melyek a svéd cég okosotthon-berendezéseinek sorát gazdagíthatják majd. A Starkvind márkanevű egységekből két variáns érkezik majd, a szabadonálló megoldás mellett a svéd cégtől mondhatni megszokott módon lesz egy olyan típus is, melyet lényegében egy asztalba építettek be.

starkvind

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

Ez utóbbi koncepció ezzel jól illeszkedik az IKEA eddigi smart home rendszereinek sorába, így a polcnak vagy éppen éjjelilámpának, netán falra akasztható grafikának álcázott hangszóró mellett immár újabb, multifunkciós megoldást kínálnak az efféle rendszerek kedvelői számára a svédek.

A hármas szűrőrendszerrel ellátott Starkvind természetesen kizárólag az IKEA saját okosotthon-rendszerével kompatibilis, így a távoli, applikáción keresztüli vezérléshez mindenképpen szükség lesz egy TRÅDFRI jeltovábbítóra is. A Starkvindnek egyelőre nincs magyarországi ára és megjelenési ideje, a légtisztítók a tengerentúlon kiviteltől függően 129 és 189 dollárba kerülnek majd.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról