:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 9. 11:41

Egyeseknél tényleg rémálom lett a PrintNightmare-ből

Június 6-án kiadott soron kívüli gyorsjavításával befoltozta ugyan a Microsoft a Windows Print Spoolerben talált kritikus sebezhetőséget, ám a biztonságnak egyeseknél az lett az ára, hogy nem tudnak nyomtatni PC-jükről.

Nyomtatókapcsolódási hibákat okozhat bizonyos típusú nyomtatóknál a Microsoft soron kívül kiadott biztonsági javítása, melyet a Windows Print Spoolerben felfedezett "PrintnightMare" nevű kritikus sebezhetőség befoltozására szánt a szoftvercég - derül ki számos felhasználó, illetve rendszergazda visszajelzéséből.

zebra_printer

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A KB5004945 számú biztonsági frissítés főként a világ legnagyobb, címkenyomtatókat gyártó cége, a Zebra egyes modelljeinek használata során okozhat galibákat, melyről a Microsoft és a gyártó (gyártók) egyaránt tudnak, így az ígéretek szerint napokon belül érkezhet a javítás rá.

A Microsoft addig is azt javasolja az érintetteknek, hogy a biztonsági javítást és a nyomtatóillesztőt egyaránt távolítsák el, majd rendszergazdai jogosultsággal telepítsék újra az illetsztőprogramot. 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.