:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 7. 11:32

Pandémia ide, pandémia oda, megállíthatatlan az ötéves Pokémon Go

Nem szűnik a Pokémon-őrület, a világ legsikeresebb AR-alapú geolokációs mobiljátéka most lett ötéves, de egyelőre stabil bevételi forrást jelent a fejlesztő Nianticnak.

Aki azt gondolja, hogy a Pokémon Go csupán gyorsan múló divat, arra alighanem alaposan rácáfol önmagában az a tény, hogy az AR-alapokra építő geolokációs mobiljáték ezen a héten tölti be az ötödik születésnapját, a játékosok pedig szűnni nem akaró lelkesedéssel gyűjtik a relikviákat és persze fizetnek a Nianticnak a virtuális javakért és eseményekért.

pokemon_backpack

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A SensorTower friss statisztikái szerint a Pokémon Go a megjelenése óta eltelt öt évben évente átlagosan egymilliárd dollár bevételt hozott a fejlesztőknek, eddigi legerősebb éve pedig éppen tavaly volt, miközben a koronavírus világjárvány a világ összes régiójában tombolt, és - legalábbis elvileg - aki csak tehette, otthon maradt az év nagy részében.

A tavalyi 1,3 milliárdos rekord árbevétel egyébként éves szinten 41%-os növekedésnek felelt meg, ennek csaknem a fele már összejött a 2021-es felső félévben, szóval jó eséllyel erős év lesz az idei is a Niantic számára, még ha a tavalyi növekedést nem is feltétlenül sikerül újra hozni.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.