:

Szerző: Koi Tamás

2021. május 19. 13:46

Szinkronrendező: Flawless AI

A szinkronrendezők dolga nem irigylésre méltó, a hazánkban egyébiránt tradicionálisan jó szinkronszakma ritka, mint a fehér holló, ám a mesterséges intelligenciával rövidesen teljesen átrajzolódhat a nemzetközi terep - a szó szoros értelmében.

Pataricza Esztert azt hiszem kevés filmkedvelőnek kell bemutatni, hozzá kötődik több hollywoodi alkotás zseniális magyar szinkronja (aki a teljes listára kíváncsi, ide kattintson). A hozzá hasonló szövegíróknak a legkevésbé sincs könnyű dolguk, hiszen az eredeti szöveg jelentését nem torzítva kell a vásznon szereplő színészek "szájába adni" szavakat úgy, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne tűnjön fel a nézőnek, hogy Robert De Niro vagy Tom Cruise éppenséggel teljesen más hangokat ejt ki a kamerának.

01:59
 

Flawless AI Demo

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A szövegírók, a szinkronrendezők és a szinkronszínészek munkáját már pár éven belül jelentősen megkönnyítheti a mesterséges intelligencia, melyre remek példa a Flawless AI nevű startup TrueSync névre keresztelt megoldása, mely lényegében nem más, mint egy deepfake technológiát használó szinkronrendszer, ami képes teljesen feltérképezni a színészek arcmimikáját a különböző hangok kiadásakor, és ennek megfelelően átalakítani az eredeti nyersanyagot a szinkronszövegnek megfelelően.

Aki további/részletesebb TrueSync demókra kíváncsi, az alábbi oldalon talál belőlük párat.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.