:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 14. 10:51

Felére csökkenti a kriptokereskedés utáni adót a kormány

Jövő évtől hazánkban a jelenlegi összesen 30,5 helyett 15 százalékra apad a nyereséges kriptokereskedés után befizetendő adó mértéke.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A kriptdoveziák egyre növekvő népszerűségére reagálva jelentősen, nagyjából felére csökkenti a nyereség utáni adót pénzügyminisztérium - írja a Telex. Varga Mihály tegnapi facebookos bejelentéséből kiderült, hogy az összesen 30,5 százalékos eddigi adózás 15 százalékra apad. Az alacsonyabb érték sokat segíthet kriptobefektetőknek, illetve az is jó hír számukra, hogy a két éven belüli nyereségek és veszteségek összevezethetők, nettósíthatóak lesznek. Mindettől a minisztérium fehérítést vár, ami több milliárd forintot hozhat a költségvetésnek.

A portál által idézett szakértő szerint Magyarországon nagyságrendileg 300 milliárd forintra becsülhető a kriptoeszközökben tartott lakossági vagyon mértéke, miközben volt már olyan, aki milliárdos nyereségeket is bevallott a NAV-nak. A jelenlegi törvények egyébként gyakorlatilag nem ismerik a kriptodevizákat, egyedül egy uniós direktíva átvétele miatt, a pénzmosás és terrorizmus elleni törvényben szerepel a virtuális fizetőeszköz fogalma, ami 2022-től megváltozik.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.