:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 13. 16:12

Hamarosan alaplapokból is hiány lehet

Lassan, de biztosan minden gyártót és szegmenst elér a globális chiphiány, amely már az alaplapok ellátását is veszélyezteti.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A tajvani Realteket sem kíméli a félvezetőgyártókat sújtó kapacitáshiány. A tajvani vállalat elsősorban hang- és hálózati vezérlőket szállít az alaplapok gyártóinak. A helyzet miatt a népszerű iparági szereplő már csak nagyon hosszú, 32 hetes, azaz bő 7 hónapos szállítási határidőt vállal. A helyzetet tetézi, hogy a kiszolgálási nehézségek nem csak a kiskereskedelmi forgalomba kerülő PC-s, hanem a notebookokba szánt OEM alaplapokat is érintik. A gyártók várhatóan majd az olcsóbb, alacsonyabb profitot termelő modellek kárára módosítják termelésüket, így a Realtek problémája elsősorban a belépőszintű és középkategóriás termékek ellátásában (vagy minőségében) mutatkozhat majd meg.

realtekchip

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.