:

Szerző: Koi Tamás

2021. március 22. 12:38

Suhogott a moderátorok kaszája év végén a Facebookon

Elsősorban a koronavírussal kapcsolatos konteókkal, illetve az azokkal összefüggésben álló hamis fiókokkal szembeni küzdelem állt a Facebook moderátori csapatának célkeresztjében a tavalyi utolsó negyedévben.

A tavalyi utolsó negyedévben is sok munkát adott a Facebook jelenleg mintegy 35 ezer főt foglalkoztató moderátori csapatának a pandémiával kapcsolatos konteók kigyomlálása a közösségi felületekről. A cég ma közzétett átláthatósági beszámolója szerint tavaly októbertől novemberig rekord mennyiségű, 1,3 milliárd (!) hamis profilt töröltek a szolgáltatásból.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

A fentiek mellett az oldalról eltávolítottak mintegy 12 millió olyan, COVID-19 vakcinákra és az oltásokra általánosan vonatkozó bejegyzést, melyet globális egészségügyi szervezetek félrevezetőnek jelöltek meg. A koronavírussal kapcsolatos álhírek eltávolítását a moderátorcsapat mellett fejlett mesterséges intelligencia algoritmusok is támogatják. 

A Facebook a blogposztban felhívja továbbá a figyelemet a tényellenőrző programjára is, mely elsősorban a "jóindulatúan" közzétett álhírek visszaszorítását célozza, kevésbé drasztikus módszerekkel. Ez a program márciustól Magyarországra is kiterjed az AFP közreműködésével.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról