:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 19. 12:16

Magyar fejlesztők az Apache Spark Committerek listáján

Somogyi Gábor és Piros Attila Zsolt budapesti szoftvermérnökök kerültek be az Apache Spark forráskódjának kapuőrei közé.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Magyar fejlesztőkkel bővül az Apache Spark Committerek listája, a jelenleg a Cloudera szoftvermérnökeként dolgozó Somogyi Gábor és Piros Attila Zsolt személyében. Ahogy a nyílt forrású projekteknél általában, úgy a széles körben, a világ legnagyobb cégeinél is használt, az Apache Software Foundation által fenntartott Apache Spark adatelemző motornál is a committerek azok, akik jogosultak a forráskódot érintő változtatások elfogadására - azaz ők döntik el, milyen változások, újdonságok kerülhetnek be a Sparkba. Az Apache Spark Committer listán főként az Egyeült Államokban és Kínában dolgozó fejlesztők sorakoznak, olyan cégek képviseletében, mint Databricks, a Facebook, a Google, az Apple, az Oracle, a Netflix, a Huawei vagy épp a Tencent - a lajstromot pedig mára budapesti fejlesztők is bővítik.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról