:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 23. 09:23

Veszteségmentes kódolással újít a Spotify

A Spotify több mint tízéves fennállása óta a hangzásvilág javítására túl sok energiát nem pazarolt, ennek azonban rövidesen vége, jön ugyanis a "CD-minőségű" hangzást ígérő Spotify HiFi.

A Spotify tegnap két fontos dolgot is bejelentett egyszerre. Egyrészt a világ legnagyobb online zenestreaming szolgáltatása napokon belül 85 új piacon válik elérhetővé, ezzel a potenciális hallgatók száma átlépheti a bűvös egymilliárdos határt. Másrészt a cég egyes piacokon a hangminőség javítása érdekében új szolgáltatást vezet be, ez lesz a Spotify HiFi.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

A Spotify HiFi-ről egyelőre meglehetősen kevés konkrét műszaki részlet áll rendelkezésre, így a cég csak annyit árul el egyelőre a szolgáltatásról, hogy az "CD-minőségű" hangzást nyújt majd, illetve csak a Premium előfizetői csomaggal jár majd, és nem is minden régióban/országban.

A Spotify eddig egyébként legfeljebb 320 kbps-os bitrátájú, veszteséges tömörítést kínált, a Spotify HiFi-vel pedig vélhetően az volt a cél, hogy minőségi szinten beérje riválisait, így a Deezert vagy a Tidalt, melyek szintén kínálnak valamilyen HiFi csomagot, igaz meglehetősen borsos áron, és eléggé szelektált tartalommal.

A Spotify HiFi valamikor az év hátralévő részében, pontosan meg nem határozott időpontban jelenik meg a kijelölt piacokon.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról