:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 19. 12:55

Szebb hangzást hoz a Teams meetingekbe a Satin kodek

Az új megoldás a kétfős beszélgetésekben már kipróbálható.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hamarosan tisztábban hallhatunk majd a Teams meetingeken: a Microsoft rövidesen a kettőnél több személyes online találkozóknál is élesíti a Satin audio kodeket. Az új megoldás az eredetileg a Skype által kifejlesztett Silket váltja, és szélessávú bitrátát ígér, 6-tól egészen 36 kbps-ig. Ráadásul miután a Satin minden adatcsomagot önállóan kódol, a magas csomagvesztéssel küzdő hálózatokon is számottevően jobb beszélgetési minőséget biztosít. A kétfős beszélgetéseknél már a Teams, illetve a Sykpe is a Satin kodekre támaszkodik, így az érdeklődők már kipróbálhatják azt élesben is, a közeljövőben pedig a nagyobb létszámú Teams meetingeken is elérhetővé válik, noha a rajt pontos dátumát a redmondi óriás egyelőre nem közölte.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.