Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 3. 14:49

Üzembe helyezte Dunant transzatlanti kábelét a Google

A frissen felavatott, 6400 kilométeres vezeték 250 Tbps sávszélességet produkál.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Munkába áll a Google legújabb transzatlanti kábele: a Dunant névre keresztelt mélytengeri vezeték az egyesült államokbeli Virginia Beach városa és a franciaországi Saint-Hilaire-de-Riez között húzódik, és a Google globális hálózati infrastruktúráját turbózza fel. Az először 2018-ban bejelentett kábel nevét Henry Dunantról, a Vörökereszt alapítójáról kapta, azt a Google a TE SubCommal együttműködésben húzta ki - igaz, a bejelentéskor 2020-as rajtot ígért a páros, a globális koronavírus-járványt figyelembe véve azonban viszonylag így is kis csúszással sikerült üzembe helyezni a kábelt. A 6400 kilométer hosszú vezeték az első hasonló kaliberű mélytengeri kábel, amely 12 optikai érpárral vet be SDM (Space-Division Multiplexing) dizájnt, így rekordnak számító, másodpercenkénti 250 terabites sávszélességet biztosít.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.