:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 27. 14:12

Guruló, vészhelyzeti felderítődrónt mutatott be a Sphero-spinoff CO6

A kis méretű, strapabíró drón saját mobilhálózati kapcsolatot is kap, a "korlátlan" hatótávolság végett.

Új, kifejezetten a vészhelyzeti beavatkozó egységek támogatására szánt, guruló drónt jelentett be a Company Six (röviden CO6). Utóbbi vállalat az egyesült államokbeli székhelyű Sphero spinoffja, amely neve elsősorban távirányítható, guruló játékairól lehet ismerős. A cégről a CO6 idén májusban vált le, hogy a tűzoltókat, mentőket, illetve katonai ügyfeleket célzó fejlesztésekre koncentráljon.

01:14
 

CO6: Introducing ReadySight

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Ilyen megoldás a ReadySight névre hallgató, kétkerekű drón is, amely többek között a különböző karbantartási munkálatokat megelőző vizsgálatokhoz vagy épp katasztrófaterületek, romok átkutatásához vethető be. A ReadySight képes kereskedelmi LTE, illetve a vészhelyzeti elhárítóknak fenntartott hálózatokra csatlakozva is tartani a kapcsolatot, kezelőjével, illetve 120 fokos látószögű kamerájának videostreamjét annak továbbítani. A drónon integrált mikrofon és hangszóró is található a helyszíni kapcsolattartásra, valamint infravörös és fehér LED-ekkel is be tudja világítani környezetét. Az eszköz várhatóan 2021 harmadik negyedévében kerül piacra.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.