:

Szerző: Koi Tamás

2020. november 9. 13:48

Az Orange viszi a Telekom Romania vezetékes ügyfeleit, hoppon maradt az RCS&RDS

Elkelt a második legnagyobb román vezetékes szolgáltató, az előzetes terveknek megfelelően megveszi a Telekom Romania vezetékes üzletágát az Orange Romania, a France Telecom leányvállalata.

Félig az eredeti elképzeléseknek megfelelően jöhet létre a Telekom Romania tulajdonosváltása - a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó görög OTE megegyezett a France Telecommal, hogy 54%-os tulajdonrészét eladja az Orange Romania-nak. Az OTE emellett - egyelőre - megtartja a mobilos üzletágat, ami kifejezetten rossz hír lehet a Digi tulajdonsának, a divízióra eredetileg pályázó RCS&RDS-nek.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Telekom romániai exitje több mint egy éve formálódik, miután a Deutsche Telekom világossá tette, hogy otthagyná a verseny szempontjából egyik legintenzívebbnek számító kelet-európai országot. Az ügyletet ugyanakkor jelentősen bonyolította, hogy a cégben 46%-os tulajdonrésszel képviselteti magát a román állam is, illetve versenyjogi megfontolások miatt szóba se jöhetett, hogy a vezetékes- és mobil részleget ugyanannak a vevőnek értékesítsék.

Így került rövidesen a potenciális kérők körébe a France Telecom, mely a tavalyi évben 622 millió eurós árbevételű, mintegy ötmillió előfizetővel rendelkező vezetékes üzletágra pályázott, míg az RCS&RDS a mobilos ügyfélbázist és infrastruktúrát vitte volna. Hogy az OTE miért döntött mégis úgy, hogy az utóbbi nem képezi az üzlet részét, az egyelőre nem világos.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.