:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 9. 15:01

Hamarosan bárki használhatja a Waymo önvezető taxijait

Az arizonai Phoenixben megnyílik a fuvarszolgáltatás a publikum felé.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Néhány héten belül bárki igénybe veheti majd az Alphabet szárnyai alatt működő Waymo önvezető autós fuvarszolgáltatását, legalábbis az arizonai Phoenix városában. Ahogy a cég közölte, a Waymo One szolgáltatás Chrysler Pacifica kisbuszokkal operál majd, amelyek egy részében még lesz biztonsági sofőr - mintegy ezer autó azonban teljesen önállóan navigál majd az utakon. A városban a Google már 2017 eleje óta folytat teszteket, most kibővülő szolgátatása pedig egy csaknem 260 négyzetkilométeres területen lesz elérhető. A vállalat szerint a "közeljövőben" a Waymo One autóinak száz százaléka sofőr nélkül áll majd munkába - persze emberi biztonsági beavatkozásra ilyenkor is lehetőség van, a cég központjaiban számos alkalmazott figyeli az autók kameráit, hogy szükség esetén közbelépjen, ha az autó nem tudna megoldani valamilyen forgalmi helyzetet.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról