Szerző: Koi Tamás

2020. október 7. 14:26

Kelet-Európa felé nyit a Kickstarter

Mostantól görög, lengyel és szlovén projektek, illetve "feltalálók" is kérhetik ügyük támogatását a népszerű közösségi-finanszírozó platformon, a Kickstarteren.

Három új országból fogad mostantól projekteket a Kickstarter, a világ egyik legnépszerűbb közösségi alapú támogatás-gyűjtő platformja. A Kickstarteren a mostani nyitással lengyel, szlovén és görög projektek számára is lehet támogatást nyújtani, ezzel a szolgáltatás immár 25 országot fed le - a lengyel és a szlovén terjeszkedés a cég első próbálkozása Kelet-Európában.

A cég szerint az újonnan csatlakozó országokból eddig mintegy 250 ezer támogató állt be különböző nemzetközi projektek mögé, ami jó támogatási alapot adhat azoknak a kisvállalkozásoknak, "feltalálóknak", akik az érintett, most csatlakozó országokban működnek.

A Kickstarter egyébként azon cégek közé tartozik, melyet a koronavírus-világjárvány alaposan megtépázott, a brooklyni társaság 40 százalékos létszámleépítést volt kénytelen végrehajtani idén, tavasszal pedig az élő projektek száma mintegy 35 százalékkal esett vissza.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról