:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 15. 14:56

Szinte minden kiderült az új, önálló Oculus VR headsetről

Az Oculus Quest 2 néven rajtoló szemüveg izmosabb vassal és "közel" 4K felbontással érkezik.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Promóvideóban szivárogtak ki a Facebook legújabb, önálló VR headsetének részletei. A "véletlenül" közzétett videóban az Oculus Quest 2-ről lényegében minden kiderült: az eszköz különálló szenzorok nélkül képes a hozzá tartozó, ugyancsak új kontrollerek - vagy akár a felhasználó kezének követésére. A headsetben a Qualcomm Snapdragon friss, kifejezetten VR és AR szemüvegekbe szánt XR2 lapkája dolgozik, amely CPU és GPU terén is mintegy kétszeres teljesítménybeli előrelépést ígér az előző generációban dolgozó Snapdragon 835-höz képest. A chiphez 6 gigabájt RAM, illetve 256 gigabájt tárhely párosul - a Quest 2-ben továbbá a videó szerint "közel 4K" felbontású kijelző található, ami ugyancsak közel duplája az előd értékeinek. A készülék természetesen az eredeti Questre készült valamennyi tartalmat támogatja majd. Az Oculus Quest 2 megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert.

02:37
 

Meet Oculus Quest 2 [Accidentally Published / Leaked]

Még több videó

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.