:

Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 10. 14:42

Komoly botrány lett egy kínai diplomata twitter-fiókjának feltöréséből

Elég valószínűtlen, hogy egy kínai diplomata nyilvánosan kedveljen bizonyos felnőtt tartalmakat, netán a kínai kommunista pártot bíráló posztokat egy közösségi platformon, nem csoda, hogy a Kínai Népköztársaság Nagy-Britanniába delegált nagykövete azonnali intézkedést követelt a Twittertől, amikor a fiókja felett ismeretlenek átvették az irányítást.

Azonnali intézkedést sürgetett a Twitternél a Kínai Népköztársaság Nagy-Britanniába delegált nagykövete, miután ismeretlenek a fiókja feletti irányítást átvéve a nevében reagáltak (lájkolatak) felnőtt tartalmakat, illetve olyan posztokat, melyek nyíltan bírálják a Kínai Kommunista Pártot.

 

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az esetről a kínai nagykövetség egy hivatalos közleményt is kiadott, melyben arról számol be, hogy kínaellenes hackerek támadást hajtottak végre Hsziaoming Liu nagykövet twitter-fiókja ellen, és azon keresztül "a nyilvánosságot megtévesztő tevékenységet folytattak". A nagykövetség követelte a Twittertől, hogy az esetet vegyék a lehető legkomolyabban és indítsanak vizsgálatot az ügyben, emellett reményét fejezte ki, hogy a Twitter közönsége nem dőlt be a trükknek.

Bár Kínában a Twitter egyebek mellett a Facebookkal és a Google szolgáltatásaival tiltólistán van, a kínai diplomácia az országhatárokon kívül dolgozó diplomaták esetében megengedi, hogy hivatalos Twitter-fiókon keresztül kommunikáljanak a közvéleménnyel. A nagykövet tavaly októberben hozta létre az ominózus fiókot.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.