:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 10. 10:15

Európába is jön a Boston Dynamics robotkutyája

A Spot névre hallgató robot hamarosan az EU-ban is megvásárolható lesz.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Európában is kapható lesz a Boston Dynamics Spot néven ismert, négylábú robotja. Mint a vállalat bejelentette, több új piacra is terjeszkedik, az Egyesült Államokon túl Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban is elérhetővé teszi első, kereskedelmi forgalomban kapható robotját. A cég az elmúlt évek során számos robotot bemutatott, amelyek között négylábú, humanoid, illetve kerekeken guruló megoldások egyaránt voltak, de a Spot széria az első, amely meg is vásárolható - az USA-ban 74500 dollár környéki összegért, az európai árazás egyelőre nem ismert. A négylábú Spotot a gyártó robotikai platformként képzeli el, amely a különböző felhasználási területekhez igazodva kaphat különböző kiegészítőket, jellemzően a robot hátára rögzítve - legyen szó fogókarról, vagy épp szenzorokról és hangszórókról amelyekkel a koronavírus-járvány alatt javasolt távolságtartásra figyelmezteti az embereket.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.