:

Szerző: Koi Tamás

2020. július 29. 14:10

Piacra került az első Alexa-zavaró berendezés

Megjelent az első olyan kütyü, mely az okoshangszórók jelentette vélt vagy valós biztonsági fenyegetést hivatott teljesen kiküszöbölni.

Az okoshangszórók eddig nem tapasztalt kényelmet vihetnek az ember életébe, ám egyesek szerint használatuk komoly kockázatokat is rejt magában, mivel a különféle hangasszisztenssel ellátott rendszerek folyamatosan fülelnek és két parancs közt minden környezeti zajt rögzítenek. Bár az Amazon ellátja némítógombbal az Echo okoshangszóróit, az Alexagate nevű kütyü Jeff Bezosért szemmel láthatóan nem különösebben rajongó fejlesztői szerint ez a gomb legfeljebb díszként szolgál, és ha valóban elkerülnénk, hogy illetéktelenek hallgassanak bele az életünkbe, akkor céleszközt kell erre a célra rendszeresítenünk.

07:00
 

How to STOP Amazon Alexa from LISTENING to You: ALEXAGATE Unboxing

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Ez lenne tehát az Alexagate, mely bármelyik Amazon Echo okoshangszóróra ráilleszthető, mintha csak egy szokatlan formájú fejfedő lenne. A kütyü egy mozdulattal bekapcsolható, ezt követően a hangszórója állítólag olyan, az emberi fül által nem hallható zavaró jelet bocsát ki, mely teljesen kiüti az Echók mikrofonját. A fejlesztőcég szerint a zavarás olyan jól működik, hogy közvetlen közelről, kb. 15 centiméterről kiabálható csak túl.

Az Alexagate potom 100 dollárért vásárolható meg, vagyis pont kétszer annyiba kerül, mint a harmadik generációs Echo Dot okoshangszóró, ami azonnal felveti a kérdést, hogy ki fizetné ki két okoshangszóró árát azért, hogy egyet elnémítson.

 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.