:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 23. 13:24

Külső appokba is beköltözhet az Amazon Alexa

Az Alexa for Apps megoldással az Amazon virtuális asszisztensének funkcióit külső fejlesztők számára is elérhetővé teszi.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Új fejlesztői eszközöket tett elérhetővé az Amazon, amelyekkel virtuális asszisztense, az Alexa képességei terjeszthetők ki - külön említést érdemel az Alexa for Apps, az ugyanis lehetővé teszi az Andorid és iOS platformokat célzó fejlesztők számára, hogy a virtuális asszisztens bizonyos funkcióit alkalmazásaikba is beépítsék. A megoldást az Amazon néhány korai partnere már most használja, így például lehetőség nyílik az Alexának adott paranccsal elindítani a videófelvételeket TikTokban, de akár Uber fuvart is hívhatnak a felhasználók az Alexa segítségével. Az egyelőre preview címkés Alexa for Apps komoly fegyvertény lehet az Amazon kezében, azzal ugyanis mindkét nagy mobilos platformon megvetheti a lábát - szemben a Google és az Apple saját asszisztenseivel, amelyek a cégek saját mobilos rendszereire korlátozódnak.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.