:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 30. 14:30

Közösen vigyázna a gumiabroncsokra a Bridgestone és a Microsoft

A páros a gépjárművek meglévő szenzoraival figyelné az abroncsok állapotát.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Közös gépjárműbiztonsági rendszert dolgozott ki a Microsoft és Bridgestone - a páros egész pontosan a járművek gumiabroncsainak állapotát és potenciális sérüléseit figyelné meg, hogy még időben figyelmeztethesse a sofőrt a biztonsági kockázatot jelentő problémákra. A TDMS (Tire Damage Monitoring System) rendszer előnye, hogy nem igényel új hardvert vagy szenzorokat az autógyártók részéről, a járművek meglévő érzékelőire támaszkodva figyel olyan eseményekre, például a kátyúkon való áthaladás, esetleg megcsúszás, amelyek kárt okozhatnak az abroncsokban. Az adatok feldolgozásához a rendszer a Microsoft Connected Vehicle Platformját használja, amellyel valós időben képes azonosítani a gumit érő károkat. A TDMS ráadásul nem csak a sofőrt, de a felelős hatóságokat is értesíti, hogy az adott útszakaszon veszély található.

01:05
 

Bridgestone Team Up With Microsoft

Még több videó

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.