:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 17. 15:00

Új eszközzel segítené a társadalmi távolságtartást az Amazon

A kiterjesztett valóságra építő Distance Assistant a cég több raktárában is munkába állt.

Nyílt forrású platformmal segítené a COVID-19 világjárvány miatt kiemelten fontos társadalmi távolságtartást az Amazon. A vállalat Distance Assistant megoldását már több létesítményében is használja: a kiterjesztett valóságra építő megoldás kamerával és mélységérzékelőkkel figyeli a kívánt területet, a szenzorok élő képét pedig egy jól látható, 50 hüvelykes kijelzőre továbbítja. Ezeken gépi tanulási algoritmusok segítségével a kameraképre húzott körökkel valós időben jelzi, hogy a dolgozók megfelelő távolságot tartanak-e egymástól. Amennyiben a kellő, bő másfél méteres távolság adott, a dolgozók körül lévő kör zöld színű, ha túl közel kerülnének egymáshoz, pirosra vált.

distanceassistant

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Amazon szerint Distance Assistant egyszerűen munkába állítható, és ipari létesítmények mellett akár irodaházakban, bevásárlóközpontokban is bevethető lehet. Jelenleg a megoldást a cég néhány tucat raktárában használja, de a közeljövőben több száz komplexumára terjeszti majd ki.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.