:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 27. 14:39

Megóvja a MacBookok akkumulátorait a legújab macOS frissítés

A funkció a töltés szabályozásával hosszabbítaná meg a telepek élettartamát.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Letölthető a macOS Catalina legújabb, 10.15.5-ös verziója - a frissítésből leginkább a MacBookok tulajdonosai profitálhatnak, azzal ugyanis megérkezik a rendszer új, Battery Health Management funkciója, amely a notebookok akkumulátorainak élettartamát hivatott meghosszabbítani. A megoldás felméri az telepek aktuális állapotát, és ennek megfelelően állít be optimális töltési ciklusokat és töltöttségi szinteket. A rendszer által kijelzett maximális töltöttség így a funkció használatakor nem feltétlenül jelenti, hogy az akku valóban teljesen fel van töltve, helyette az élettartam megóvásához optimális maximum értéket jelöli. A funkció persze a rendszer beállításai között igény szerint kikapcsolható.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.