:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 14. 14:30

Terjeszkedik internetszóró ballonjaival Afrikában a Loon

A Google-anyacég zászlaja alatt dolgozó vállalat Mozambikban engedi fel legújabb ballonjait.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Afrika újabb régiójában bukkannak fel az Alphabet szárnyai alatt működő Loon internetszóró ballonjai, a vállalat Mozambik egyik szolgáltatójával, a Vodacommal lépett együttműködésre. A ballonok a megállapodás szerint az ország két tartományában nyújtanak majd online lefedettséget, ahol eddig a helyiek számára semmilyen szolgáltatás nem volt elérhető. A Loon csapata által fejlesztett, akár teniszpálya méretűre fúvódó, héliummal töltött ballonok 20 kilométeres magasságba emelkednek, így sem a madarakat, sem pedig a légi forgalmat nem zavarják. A magasban napelemmel operáló eszközök a földről kapott jeleket erősítik és továbbítják az alattuk fekvő régióba, egyenként akár ötezer négyzetkilométert lefedve 4G szolgáltatással. A vállalatnak nem ez az első projektje Afrikában, tavaly nyáron Kenyában is munkához látott.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról