:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 9. 12:28

A koronavírus járvány miatt leépítésbe kezd az NNG

Az autós infotainment rendszereket fejlesztő vállalat több mint száz alkalmazottjától búcsúzik el.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Alkalmazottainak ötödétől, azaz több mint száz főtől válik meg az NNG az Index értesülései szerint. Az autós navigációs és infotainment fejlesztéseiről ismert cég a koronavírus miatti gazdasági visszaeséssel indokolja a csoportos leépítéseket - a járvány nem csak a gyáraikat bezárni kényszerülő autógyártókat, de azok beszállítóit, köztük az NNG-t is érzékenyen érinti. A cég helyzetét nehezíti, hogy szoftverfejlesztés a krízishelyzetben nem számít veszélyeztetett iparágnak, így úgy tűnik állami segítségre sem számíthat a vállalat. Az elbocsátások a cég minden területére kiterjednek. Az NNG egy éve is létszámcsökkentést eszközölt, akkor 900 fős csapatának 10 százalékától búcsúzott el.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.