:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 2. 11:34

Alakváltó koncepcióautóval állt elő a Renault

A Morphoz EV megnyúlik, hogy az utasok és az akkuk is kényelmesebben elférjenek benne.

Az igényeknek megfelelően változtatja méretét a Renault frissen bemutatott "alakváltó" koncepcióautója. A Morphoz EV fantázianévre hallgató elektromos autó városi közlekedést és hosszabb utakat célzó üzemmódban is használható - előbbihez a jármű egy kompakt, 40 kWh-s akkut kap, ugyanakkor ha távolabbra utaznánk az autó gombnyomásra megnyúlik, helyet biztosítva egy második, 50 kWh kapacitású telepnek, így mintegy 700 kilométerre hizlalva az autó hatótávolságát. Az akkumulátort a gyártó elképzelése szerint a városokban elhelyezett gyors akkucserélő állomásokon lehetne a "meghosszabbított" járművekbe tenni - a telepek pedig természetesen vezeték nélkül tölthetők.

00:45
 

Renault MORPHOZ - 2020 concept I Renault Group

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az átalakulás során az autó mintegy 20 centivel lesz hosszabb, ami nem csak az akkunak, de az utasoknak is kényelmesebb helyet biztosít, emellett a hátsó lökhárító, a fényszórók és a légterelők is elmozdulnak, az optimálisabb autópályás közlekedéshez. A Morphoz EV hármas szintű önvezetést támogat, vagyis lényegében minden vezetéshez kapcsolódó feladatot saját hatáskörben végez, a sofőrnek azonban készen kell állnia, hogy szükség esetén át tudja venni a volánt. Persze miután koncepcióautóról van szó, belátható időn belül ne kutassunk alakváltó személygépkocsik után a szalonokban.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.