:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. február 28. 15:11

Egymilliárd kiadott tanúsítványnál jár a Let's Encrypt

Az automatizált tanúsítványkibocsátó szolgáltatás még mindig hasít.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Tovább zakatol a Let's Encrypt ingyenes tanúsítványkibocsátó, a szolgáltatás már több mint egymilliárd HTTPS tanúsítványt adott ki, 2016-os rajtja óta. Az ISRG (Internet Security Research Group) közhasznú szervezet zászlaja alatt működő Let's Encrypt ingyenesen kínál nyílt, automatizált tanúsítványkibocsátói szolgáltatást. A projekt mögé rengeteg nagy cég beállt, a fő szponzorok között a Mozilla, a Google Chrome csapata, a Facebook, a Cisco, az EFF és a Shopify is ott van. A megoldás komoly előnye, hogy az automatizált működésnek hála leveszi a cégek válláról a sokszor nehézkes validációs, aláírási és telepítési feladatokat, valamint a tanúsítványok megújítását is saját hatáskörben végzi. Korábban a nehézkes és drága procedúra sok oldalt riasztott el a HTTPS bevezetésétől, a Let's Encrypt kezdeményezés azonban hatalmas sikernek bizonyult.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.