:

Szerző: Bőle György

2020. január 28. 12:15

Hogy állnak a hazai nyílt banki API-k a biztonsággal?

A Silent Signal összegyűjtötte az általuk vizsgált API-k kapcsán szerzett tapasztalatokat.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az úniós PSD2 irányelv bevezetése számos halasztáson van már túl itthon, azonban míg az erősebb ügyfélhitelesítésre vonatkozó, főként az online vásárláshoz kötődő részek év végéig kitolt határidővel futnak, addig a nyílt bankolást segítendő, harmadik fél hozzáférését biztosító API-k már be lettek röffentve a hazai pénzintézeteknél. Az API-khoz kapcsolódó külső fejlesztések egyelőre még döcögnek, hiszen ehhez egy MNB minősítés is szükséges, mellyel tudomásunk szerint csupán négy hazai, egy-két tucat nemzetközi cég rendelkezik. Természetesen a fejlesztések mind a bankok, mind a fintech cégek részéről kiemelt IT-biztonsági folyamatokat igényelnek.

Kedvenc hazai IT-security csapatunk, a Silent Signal rövid blogbejegyzéssel jelentkezett, melyben összegyűjtötték, hogy eddigi vizsgálódásaik kapcsán milyen tapasztalatokat szereztek a hazai nyílt banki API-k biztonsága kapcsán.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.