:

Szerző: Koi Tamás

2019. október 24. 13:32

Észtország aggódik a kínai kémkedés miatt, Csehország kevéssé

Észtország és Csehország a napokban egyaránt miniszteri szinten nyilatkozott a kínai hálózatieszköz-gyártók berendezéseinek használata által jelentett potenciális biztonsági fenyegetésről. Elég eltérőek az álláspontok, nem nehéz kitalálni, miért.

A Reuters címlapján ma egymás alatt olvasható a két hír, miszerint a) Csehország a német mintát követve nem fog semmilyen beszállítót diszkriminálni az 5G-s hálózatokra vonatkozóan, illetve b) Észtország osztja az USA aggodalmait az 5G-s hálózatok biztonsági sebezhetőségét illetően. A két kormányzati szintű álláspont közt zongorázni lehet a különbséget, egyben a két nyilatkozat kitűnően rávilágít arra, hogy a (kül)politika milyen szerepet játszik ugyanazon ügy megítélésében.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Még akkor is, ha a két ország látszólag egy tőről fakad sok szempontból: Kis kelet-európai országok, mindkettő NATO- és EU-tag, szóval ugyanabba a katonai és államközösségbe tartoznak, mégis, van egy nagyon fontos különbség köztük - egyikük Oroszország szomszédja. Ez pedig már önmagában komoly táptalajt ad az amerikai-észt kapcsolatok ápolásához, de legalábbis Észtország számára soha nem volt még olyan fontos, hogy egy az USA-hoz hasonló erős szövetségest tudjon a háta mögött.

Aztán persze lehet, hogy végül az észt megközelítést igazolja majd a történelem, és ehhez még csak offenzíva sem kell majd.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.