Szerző: Asztalos Olivér

2019. október 9. 14:55

Megint szórakozik a tajvani zászlóval az Apple

Az iOS 13.1.1-es verziótól kezdve a hongkongi és makaói felhasználóknál sem jelenik meg a lobogó.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Az iOS egyik friss, 13.1.1-es verziójával eltüntette a hangulatjelek közül Tajvan zászlaját az Apple. Hongkongi és makaói felhasználók visszajelzése alapján a jelenség a Kínába és annak különleges közigazgatási területire szánt készülékeket érinti, illetve a zászló akkor sem jelenik meg, ha a beállítások között egyszerűen módosítják a régiót. Nem ez az első eset, hogy az Apple letiltja a tajvani lobgót. A korábban az NSA-nal dolgozó Patrick Wardle szerint iOS 11.4.1-ig bizonyos regionális és nyelvi beállítások mellett az iOS egyszerűen összeomlott, amennyiben a felhasználó Tajvan nevét, vagy annak zászlaját próbálta elküldeni, vagy kapta meg készülékére. Egyes teóriák szerint az Apple egyszerűen letiltotta a Kínával évtizedek óta vitában álló demokratikus ország zászlaját, így felelve meg az óriási piacot jelentő ország diktatórikus vezetésének.

twflag

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.