Szerző: HWSW

2019. szeptember 17. 16:52

Elérkezett a Wi-Fi 6 ideje

A Cisconál úgy látják, az új szabvány elsősorban a B2B terület számára kínál fontos újdonságokat.

A Cisco előrejelzése szerint 2022-re az adatforgalom nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen. Három múlva pedig már 28 milliárd eszköz csatlakozik majd az internetre, amelyek közül számos berendezés (robotok, gyártósorok, orvosi és oktatási eszköz) vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikál majd.

A Cisco szakemberei úgy látják, a Wi-Fi 6 technológia az 5G-vel kéz a kézben, egymást kiegészítve formálhatja át az üzleti életet, hiszen rendkívül nagyszámú felhasználót tud egyszerre kiszolgálni, emellett alacsony késleltetés révén az AV/VR és egészségügyi területeken is új lehetőséget nyit majd.

A gyártó szerint ugyanakkor minden piaci szereplőnek szem előtt kell tartania, hogy az IT csapatok munkáját rendkívül megnehezíti majd az eddigieknél lényegesen nagyobb összetettség, amit a rengeteg hálózatra kapcsolódó eszköz eredményez. A hatékony munkához tehát újra kell gondolni az IT architektúrákat, mivel a hálózatok talán még sosem voltak ilyen fontosak, és sosem voltak még ekkora terhelés alatt -- vélik a Cisconál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról