Szerző: Ady Krisztián

2005. március 9. 14:25

Már SMS-sel is lottózhatnak a T-Mobile ügyfelei

A T-Mobile és a Szerencsejáték Rt. sajtótájékoztatón jelentette be, hogy útjára indították közös mobil fogadási szolgáltatásukat. A Mobil lottó segítségével több mint négymillió T-Mobile-os SMS-ben játszhat, szöveges üzenetben megvásárolhatja szelvényét a gépi ötös-, hatos-, skandináv lottó, kenó, totó és góltotó játékokra. Az új szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy meghatározott összegig bármikor, szerződéskötés vagy külön adminisztráció nélkül igénybe vehető.

[HWSW] A T-Mobile és a Szerencsejáték Rt. sajtótájékoztatón jelentette be, hogy útjára indították közös mobil fogadási szolgáltatásukat. A Mobil lottó segítségével több mint négymillió T-Mobile-os SMS-ben játszhat, szöveges üzenetben megvásárolhatja szelvényét a gépi ötös-, hatos-, skandináv lottó, kenó, totó és góltotó játékokra. Az új szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy meghatározott összegig bármikor, szerződéskötés vagy külön adminisztráció nélkül igénybe vehető.

A T-Mobile előfizetők játékuk árát utólag számlájukkal, a Domino kártyások pedig előre feltöltött m-com egyenlegükkel egyenlíthetik ki. Alkalmanként legfeljebb 3000 forint értékű játék, illetve fogadás esetén ehhez vásárlási kód, előzetes regisztráció sem szükséges.

A mobil fogadás rendkívül egyszerű: az egy játékmezős, egyhetes ötös lottó játékhoz csak az L5 kódot kell szóköz nélkül SMS-ben elküldeni a +36-30-344-4477-es alapdíjas telefonszámra. Ezt követően a T-Mobile válaszüzenetében összefoglalja a fogadás fontosabb információit, amelyeket, ha a játékos szintén SMS-ben megerősít, megtörténik a vásárlás.

A játék érvényességét a Szerencsejáték Rt. fogadási azonosítót és a virtuális szelvény számát is tartalmazó SMS-e igazolja. A Mobil lottó további előnye, hogy nincs elfelejtett játék vagy fogadás, ugyanis nyeremény esetén a játékos SMS-üzenetet kap nyereményéről. A bankszámlaszám -- szintén SMS-ben történő -- megadását követően pedig a 100 ezer forint alatti, úgynevezett kisnyeremények átutalása automatikusan megtörténik.

A Mobil lottó és a hagyományos úton feladott játékok ára megegyezik, többletköltséget csupán a játékot indító és jóváhagyó két SMS-üzenet jelenthet. Az egyes játékoknál használható kódokat az alábbi táblázatban tüntettük fel.

1 hetes játék
5 hetes játék
Normál
Kombinációs
Normál
Kombinációs
Ötöslottó
L5
K5
L55
K55
Hatoslottó
L6
K6
L65
K65
Skandináv lottó
LS
LS5
Kenó
KN
KK
Totó
TO
TK
Góltotó
GT

a címlapról